Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2006 році кількість підприємців, що оподатковуються за спрощеною системою, зменшилася

Станом на 1 січня 2007 року виконання прогнозних показників єдиного податку до місцевого бюджету по області становить 96 відсотків. Про це «Гал-info» повідомили у відділі зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області.
Так, при прогнозі 41191,8 тис. грн до бюджету фактично надійшло 39555,9 тис. грн, як пояснюють податківці, зменшення надходжень відбулося за рахунок зменшення кількості платників єдиного податку з юридичних осіб, мовляв, якщо станом на 1 січня 2006 року в області працювало 9424 юридичних особи – платника єдиного податку, то станом на 2007 рік їхня кількість зменшилась до 8778 осіб. Причина зменшення кількості платників єдиного податку, на думку податківців полягає в тому що значна кількість платників досягає обсягів виручки від реалізації продукції, товарів (робіт, послуг) більше 1 млн грн, що змушує переходити їх зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування.
Крім того, згідно з перевірками, що були здійснені податковою інспекцією, було встановлено 329 платників, які у січні-вересні 2006 року застосовували спрощену систему оподаткування мають серед своїх засновників державні та комунальні підприємства, відтак вони не можуть застосовували спрощену систему оподаткування.
Нагадаємо, що відповідно до законодавства спрощена система оподаткування не поширюється на довірчі товариства, страхові компанії, банки, інші фінансово-кредитні та небанківські фінансові установи, а також суб’єктів підприємницької діяльності, у статутному фонді, яких частки, що належать юридичним особам учасникам та засновникам даних суб’єктів, які не є суб’єктами малого підприємництва, перевищують 25 відсотків. Крім того, обмежено перехід на спрощену систему оподаткування суб’єктів підприємницької діяльності, які провадять діяльність у сфері грального бізнесу (в тому числі діяльність, пов’язану із влаштуванням казино, інших гральних місць (домів), гральних автоматів з грошовим або майновим виграшем, проведенням лотерей (у тому числі державних) та розіграшів з видачею грошових виграшів у готівковій або майновій формі, здійснюють обмін іноземної валюти; суб’єктів підприємницької діяльності, які є виробниками підакцизних товарів, здійснюють господарську діяльність, пов’язану з експортом, імпортом та оптовим продажем підакцизних товарів, оптовим та роздрібним продажем підакцизних пально-мастильних матеріалів; суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють операції у сфері обігу дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, що підлягають ліцензуванню відповідно до Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ