Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У 2017 році Львівська опера заробила понад 31 млн гривень

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/2
Напередодні Міжнародного дня театру генеральний директор та художній керівник Львівського національного театру опери та балету Василь Вовкун прозвітував про успіхи установи за 2017 рік. Серед основних досягнень Львівської опери за рік – збільшення власних доходів на майже 62% у порівнянні з 2016 роком, передає кореспондентка Гал-інфо.

За словами Василя Вовкуна, у 2017 році економічна діяльність театру здійснювалась за рахунок фінансування Мінкульту, яке становило 132 млн гривень, а також за власно зароблені кошти. Так, гендиректор наголосив, що за попередній рік театру вдалось заробити 31 млн 310 тис гривень, що на 156,8% більше, ніж було закладено у фінансовому плані на 2017 рік, а також на 11 976 400 гривень більше у порівнянні з 2016 роком (61,7%).

Зокрема, на 47,3% збільшився дохід від продажу театральних квитків і у 2017 році становив близько 7 млн гривень. Ще на 105% зріс обсяг інших доходів. Аж на 496% зросла реалізація екскурсійних квитків, що принесло театру 1 млн 600 тисяч гривень тощо. Василь Вовкун також розповів, що одна аншлагова театральна вистава приносить Львівській опері близько 204 тисячі гривень.

Варто додати, що аж 131 млн гривень, виділених міністерством, витрачають на оплату праці всіх членів театрального колективу (535 працівників). Ще 1 мільйон іде на оплату комунальних послуг.

«Міністерство не виділяє жодної копійки на розвиток театру. Ми маємо кошти лише на зарплату всіх працівників театру, а це те, що нам гарантовано Конституцією, і на оплату комунальних послуг. Очевидно, що таке приміщення потребує набагато більше, ніж 1 мільйон, на тепло, електропостачання та воду. Тобто ми змушені витрачати на ці потреби власно зароблені гроші», - наголосив Василь Вовкун.

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/1

«За перший тиждень мого керівництва була повністю звільнена дирекція театру. Це було непросто. Але ми запропонували людям інші місця в театрі, на яких вони працюють досі, і мені здається успішніше. Перед новою командою ставилось одне завдання – зміна менеджменту і напрямку роботи. Ми переглянули посадові обов’язки кожного працівника – від директора до прибиральника. Наша мета полягає у тому, щоб театр працював злагоджено, аби кожен глядач відчував цю гармонію», - додав генеральний директор Львівської опери.  

Нагадаємо, Василя Вовкуна обрали генеральним директором та художнім керівником Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької на початку 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ