Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У 2020 році на Львівщині викрили 75 злочинів пов’язаних із загрозами нацбезпеці

На Львівщині СБУ системно протидіє організованій злочинності. Про це повідомили 26 січня Гал-інфо у пресцентрі Управління Служби безпеки України у Львівській області.
Інфографіка СБУ

СБУ системно протидіє організованій злочинності, зокрема, транснаціональним ОЗУ, контрабандним потокам, міжнародному наркотрафіку, торгівлі людьми та зброєю.

Загроза цих явищ у тому, що кошти міжнародних злочинних угруповань є одним із джерел фінансування тероризму і підтримки дестабілізаційних процесів у різних країнах світу.

У 2020 році на Львівщині оперативники спецслужби викрили 75 фактів вчинення злочинів, пов’язаних із цими загрозами національній безпеці. Про підозру оголошено 44 особам, засуджено 9 зловмисників.

Серед резонансних справ – викриття учасника міжнародного злочинного угрупування «Лото Гулі», затримання організатора масштабної контрабанди в Україну важких наркотиків та викриття діяльності наркоугруповання, очолюваного працівником поліції.

На території області оперативники нейтралізували ще одну групу наркоділків, які щомісяця виготовляли метадону на понад 3 млн грн.

У минулому році за матеріалами СБУ до кримінальної відповідальності також притягнуто кількох громадян Туреччини, які налагодили канал нелегальної міграції до Євросоюзу, і затримано організаторів транснаціонального угруповання, причетного до викрадення людей.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у 2020 році на Львівщині викрито 64 факти вимагання хабарів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ