Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2025 році Львів стане точкою, яка притягне молодіжний центр Європи

Львів та Україна починають готуватись до проведення понад тисячі міжнародних заходів для молоді, що пройдуть у 2025 році.
Фото: Андрій Москаленко у фб

Минулого тижня Львів здобув статус молодіжної столиці Європи 2025 року на міжнародному конкурсі, який відбувся у столиці Албанії. Про наслідки перемоги для Львова та України загалом розповіли під час брифінгу у Медіацентрі Україна у понеділок, 28 листопада.  

Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, представник міста на конкурсі «Молодіжна столиця Європи» зазначив, що це перший випадок, коли українське місто отримує такий статус. 

"Місто Львів, і всі українські міста разом зі Львовом отримали окремий статус. Це статус міста — європейської столиці молоді 2025 року, і це велика дипломатична перемога", — повідомив заступник. 

За словами Москаленка, під час виступу українська команда акцентувала на тому, щоб показати героїчність нашої молоді та її внесок у цінності для цілого світу

"Сьогодні хтось волонтерить, хтось захищає нашу державу на всіх фронтах. І що важливо, ми розділяємо цю перемогу між усіма містами: від Маріуполя до Львова, від Херсона до Києва".

Олексій Дніпров, заступник Керівника Офісу Президента України, зазначив, що це унікальна перемога  для всієї української молоді на шляху до Євроінтеграції.

"Цьогоріч ми вперше відповідно до Указу Президента України святкували День молоді разом з усім світом. Чому це важливо? Це наш сигнал, що Україна частина європейської та світової спільноти", — додав він.

Статус «Молодіжна столиця Європи» дає декілька привілеїв. Передусім у молоді з'явиться більше можливостей, нових проєктів, інвестицій та шансів показати себе. Світова спільнота допоможе в інституційному становленні молодіжних організацій в Україні, в покращенні муніципальних сервісів, які працюють для молоді. Також Львів та Україна стануть ще більш привабливими, а молоді українці зможуть налагодити культурний діалог зі своїми іноземними однолітками. 

Львів та Україна починають готуватись до проведення понад тисячі міжнародних заходів для молоді, що пройдуть у 2025 році.

"У 2025 році Львів точно стане точкою, яка притягне молодіжний центр Європи. Ключовим є те, що Генасамблея європейського молодіжного форуму відбудеться у місті Львів. А це величезна парасолькова організація, яка об'єднує понад 240 європейських організацій, національних молодіжних рад", — наголосила Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту. 

Олег Малець, керівник молодіжних просторів ТВОРИ!, що ініціювали подачу заявки на конкурс, розповів, що команда три роки поспіль доходила до фіналу, а цьогоріч —  нарешті здобула перемогу.

До слова, молодіжна столиця Європи — титул, який Європейський молодіжний форум щороку надає місту, призначеному для розширення можливостей, активізації молоді та зміцнення європейської ідентичності через проєкти, зосереджені на культурному, соціальному, політичному та економічному житті. 

Цього року зі Львовом у фіналі за почесне звання змагалися міста Ізмір (Туреччина), Тромсе (Норвегія) та Фуенлабрада (Іспанія). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ