Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Бахмуті залишаються ще близько 200 дітей

Попри те, що більшість населення Бахмута вже виїхало, там ще досі залишаються родини з дітьми, передає відділ комунікації поліції Донецької області.
Фото: Telegram/ Я с Донбасса

У місті пошкоджений відділ поліції, утім цілодобово продовжують працювати чергова частина, слідчо-оперативні групи та «Білі Янголи». 

«Наша основна місія - це комунікація із ЗСУ, госпітальєрами, парамедиками, волонтерами та військовою адміністрацією щодо надання гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення. Акцентуємо увагу на родинах з дітьми. Потрібно зробити все, аби вивезти всіх до більш безпечних місць», - зазначив Начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Наразі у місті залишається 5990 людей, з них близько 200 - це діти.

«Білі Янголи» займаються постачанням продуктових та гігієнічних наборів, ліків для цивільних, та, звичайно, евакуацією. Поліцейським доводиться ризикувати власним життям та докладати неабияких зусиль, аби вмовити людей виїхати.

Так, нещодавно до «янголів» звернулась жителька міста Костянтинівка, яка попросила поліцейських вивезти її доньку з найгарячішого району Бахмута. Правоохоронці поспішили на допомогу. З’ясувалося, що дівчина проживає разом з батьком і своїм другом. Від евакуації вони категорично відмовляються, а 17-річна дівчина не хоче кидати рідних людей. Поліцейським вдалося переконати підлітків евакуйовуватися, а чоловік  вирішив залишитися.

Під час евакуації на околиці району, де проживає родина, почали прилітати снаряди. Аби не наражати дітей на небезпеку, правоохоронцям довелося перечекати у підвалі. Щойно вибухи скінчились, дівчину та хлопця посадили в броньоване авто та відвезли у Костянтинівку, де на них чекала мама дівчини.

Правоохоронці зазначають, що за відмови людей евакуюватися до інших регіонів України  вивозять їх хоча б до більш безпечних районів Донеччини. Громадяни можуть виїхати до своїх рідних, друзів, знайомих, або просто обрати більш спокійне місто області для проживання.

У поліції нагадують, звернутися за допомогою до евакуаційної групи «Білий Янгол», яка працює на Бахмутському напрямку, можна за телефоном 066-56-15-102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ