Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОВА обговорили психосоціальний супровід у громадах Львівщини

У п’ятницю, 6 вересня, відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення під головуванням керівниці Координаційного центру при Львівській ОВА Галини Бордун. Про це 9 вересня повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Під час засідання обговорили такі питання:

  • Проживання в прихистках та МТП;

  • Евакуація ВПО;

  • Потреба в психосоціальному супроводі в ТГ Львівщини.

«За результатами опитування людей старшого віку на Львівському залізничному вокзалі волонтерами Медико-психологічної волонтерської спільноти за підтримки партнерів Helpage та через послуги, які ми надаємо у Координаційних центрах підтримки цивільного населення при ЛОВА для вразливих категорій, ми бачимо як зростають різні запити на соціальний, психологічний супровід і медичний супровід», – зазначила Галина Бордун.

За її словами окреслили подальші дії:

  1. Координація на регіональному рівні. Успішне вирішення проблеми потребує активної координації між департаментами Львівської ОВА, територіальними громадами, громадськими організаціями та іншими надавачами психосоціальних послуг. Адже спільні зустрічі на районному рівні є важливим кроком для аналізу місцевих проблем і спільної розробки плану дій.

  2. Візити до громад. Заплановані виїзди в громади кожного району для обговорення проблематики та потреб на місцях можуть допомогти у визначенні «білих плям» – місцевостей, де немає партнерських організацій або ГО, і відповідно, відсутні доступні послуги. Це дозволить розробити стратегії для залучення необхідних ресурсів та партнерів.

  3. Забезпечення своєчасної допомоги. Однією з основних цілей цих виїздів є покращення координації і розширення мережі послуг, щоб більше людей мали доступ до підтримки, що значно полегшить вирішення їхніх проблем.

Ця ініціатива є важливою, оскільки забезпечення якісної та своєчасної підтримки людям у різних громадах сприяє зниженню соціальної напруги та покращенню загального добробуту населення.

Планують виїзди в межах кожного з семи районів за інформаційної підтримки кластеру Захисту «Львівський хаб» спільно з членами робочої групи, представниками департаментів освіти, охорони здоров’я, соціального захисту Львівської ОВА. 

Такі ж зустрічі планують і з представниками ТГ, які відповідають за освіту, соціальний захист, охорону здоров’я, представниками ГО, БФ, міжнародних організацій та інших надавачів психосоціальних послуг для вразливих категорій: ветеранів, родин військовослужбовців, ВПО, людей з інвалідністю. 

Перший виїзд планують 18 вересня у Стрийський район. Прохання реєструватися за покликанням.

Членам Координаційного центру представили результати опитування людей старшого віку та людей з інвалідністю, проведеного представниками «Медико-психологічної допомоги» за підтримки HelpAge International. За результатами чотирьох місяців (травень-серпень 2024) та 1647 опитаних респондентів, основні запити – медичний та психосоціальний супровід, гуманітарна допомога та проживання. 

Нагадаємо, що з початку року приїхало понад 6000 евакуйованих. Систему поселення координує Волонтерська спільнота «Медико-психологічна допомога» на Львівському залізничному вокзалі від ГО «Птаха України».

Одним з важливих акцентів, який обговорили на засіданні – пошук довготривалих рішень для вразливих категорій і стратегія Львівщини в рамках Комплексної програми охорони психічного здоровʼя.

«Вкотре звертаємось до партнерів і громад, бо це категорія людей, яка тут залишається і буде потребувати не лише проживання, а й підтримку та супровід відповідних фахівців. 

Якщо ви є представником організації, яка надає допомогу, заповнюйте анкету партнерства», – наголосила Галина Бордун.

Нагадаємо, з ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького офіси координаційного центру працюють у кожному районі Львівщини, керівник – Галина Бордун.

Анкета для отримання допомоги в Координаційному центрі при Львівській ОВА.

Більше інформації на карті Координаційних центрів.

Усі посилання Координаційного центру при Львівській ОВА.

1684 – цілодобова гаряча лінія для Львівщини.

032 2596031 – гаряча лінія для абонентів, які перебувають в інших областях України.

0 (68) 003 40 14 – гаряча лінія «Медико-психологічної допомоги».

Електронна адреса: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ