Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Бельгії затримали іранського дипломата за підготовку теракту у Франції

Іранський дипломат заарештований у Бельгії разом з іншими двома особами, яких підозрюють у підготовці вибуху на конференції опозиційної до влади Ірану Організації моджахедів іранського народу, що відбулася в Парижі 30 червня за участі адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані. Про це повідомили бельгійські правоохоронці, пише Reuters.

Три інших арешти були зроблені у Франції, але двоє із затриманих були згодом звільнені.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів також взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край владі шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 тисяч людей.

Міністр закордонних справ Ірану назвав новину зловісною і неправдоподібною, заявивши, що Тегеран готовий працювати з усіма зацікавленими сторонами, щоб докопатися до суті.

Повідомлялося, зловмисники мають іранське походження та громадянство Бельгії. У затриманих виявили необхідне для виготовлення бомби обладнання включно з 500 грамами вибухової речовини TATP та детонатором. Їм висунули обвинувачення у спробі терористичного вбивства та підготовці терористичного злочину.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ