Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Білому домі заявили, що США очікують нових наступів із боку росії

Сполучені Штати очікують більше атак з боку російських окупаційних військ на полі бою в Україні. Росія, ймовірно, продовжить спробу наступу в районі Авдіївки та «може досягти певних тактичних успіхів» у найближчі місяці.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу, пише Главком. 

Він застеріг, що росія, ймовірно, продовжить спробу наступу в районі Авдіївки та «може досягти певних тактичних успіхів» у найближчі місяці. Але здійснюється це за рахунок «тисяч» російських військових, яких кидають у бій без належної підготовки й із низьким бойовим духом.

«У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази. Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступати під вогнем української артилерії», – додав представник Білого дому.

Зокрема представник Білого дому відзначив, що ЗСУ продовжують тримати оборону від російського наступу в районах Авдіївки, Лиману та Куп'янська.

Кірбі зазначив, що наступ РФ здійснюється на кількох напрямках, зокрема в районах Авдіївки, Лиману та Куп'янська, й не був несподіванкою, оскільки США спостерігали зосередження російських сил у районі. Водночас Збройні Сили, зокрема й завдяки американській допомозі, «змогли втриматися і тримають оборону».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ