Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Білорусі порушили справи щодо 45 прихильників опозиції

Слідчий комітет (СК) Білорусі порушив нову масштабну кримінальну справу проти опонентів білоруського диктатора Олександра Лукашенка, фігурантами якої стали 45 осіб.

Про це повідомила у вівторок пресслужба СК країни, передає білоруський портал Zerkalo.

Кримінальну справу було порушено стосовно учасників «Платформи 2025», яких у білоруському відомстві підозрюють у «спробі розробити план зі зриву виборів у 2025 році», а також учасників ходи солідарності, що відбулася 9 серпня у низці європейських міст.

Зазначається, що слідчі ідентифікували 22 особи, які «приєдналися до діяльності» Світлани Тихановської та її прихильників «щодо захоплення державної влади в Білорусі неконституційним шляхом». Усі вони визнані підозрюваними. Їхні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу (змова чи інші дії, вчинені з метою захоплення державної влади).

Крім того, слідчі ідентифікували 23 особи, які брали участь в акціях за кордоном. Проти них порушена кримінальна справа щодо участі в «екстремістському формуванні».

У СК додали, що на даний момент у межах кримінальної справи «проводяться слідчі дії, зокрема обшуки, накладення арешту на майно та інші процесуальні заходи».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ