Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бориславі облагороджують історичну знахідку в міському парку

У Бориславському парку культури й відпочинку облагороджують сторічну дерев’яну місткість для нафти, яку випадково виявили навесні неподалік від аптеки-музею Йогана Зега.
фото - пресслужба Бориславської міської ради

Про це інформує пресслужба Бориславської міської ради.

Над дослідженням знахідки працював директор Центру екології, туризму та сталого розвитку Мирон Цайтлер. Йому вдалося дізнатися точний рік місткості – 1904 та навіть її назву – “Одра-2”. В давнину в ній зберігали нафту після видобутку (нафтопроводів ще не було) перед тим, як забрати її для перероблення. Діаметр – приблизно 4 м, глибина – приблизно 170 см. 

Тепер над експонатом вже облаштовують дерев’яну основу для огородження та накриття. Готова споруда виглядатиме так, як колись, в епоху активного нафтового промислу.

Директор Бориславського парку Ігор Саган каже, що для того, аби споруда виглядала, як в давнину, її накриють спеціальним матеріалом – гонтом.

Планують, що це місце стане ще одним туристичним об’єктом, який буде слугувати чудовим експонатом для аптеки-музею Йогана Зега, оскільки знаходиться неподалік, та новою локацією на карті туристичних маршрутів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ