Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бориславі планують створити мистецький ліцей

На базі комунального закладу Львівської обласної ради «Бориславська санаторна школа» планують створити мистецький ліцей. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Таку ідею трансформації навчального закладу сьогодні, 15 серпня, обговорили під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій.

«Комісія запропонувала дирекції Бориславської санаторної школи і департаменту освіти і науки Львівської ОВА напрацювати концепцію розвитку майбутнього мистецького ліцею і визначити часові межі основних етапів його створення.

Якщо вдасться реалізувати цю ініціативу, то матимемо потужний обласний заклад – Бориславський мистецький ліцей, в якому навчатимуться діти з усієї Львівщини. У подальшому випускники ліцею зможуть здобувати вищу освіту, наприклад, у географічно близькому до Борислава – Дрогобицькому державному педагогічному університеті», - розповіла заступник голови комісії Парасковія Дворянин.

До слова, трансформація санаторних шкіл на Львівщині відбувається відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту».

Комісія також опрацювала питання передачі цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність.

«На Львівщині налічується 49 закладів профтехосвіти, 18 з них уже готові до процедури передачі майна з державної у спільну власність територіальних громад Львівської області та м. Львів.

Щоб детальніше проаналізувати ситуацію, а вже потім ухвалювати рішення на сесії обласної ради, ініціюємо спільне засідання нашої комісії з комісією з питань комунального майна. Маємо з’ясувати: чи достатньо якісно проведено інвентаризацію майна училищ, чи всі документи в порядку, чи будуть запроваджені новації у цих навчальних закладах тощо», - підсумувала Парасковія Дворянин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ