Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бориславі створюють перший громадський простір

З березня 2021 року у партнерстві з Представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ IOM Ukraine) за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID – US Agency for International Development) створюють перший громадський простір у Бориславі – “Центр Розвитку Громади”.
фото - пресслужба Бориславської міської ради

Про це інформує пресслужба Бориславської міської ради.

Центр організовують на базі одного із приміщень (вестибюлю) кінотеатру “Каменяр”. Він складатиметься із двох компонентів – туристично-інформаційного центру (ТІЦ) та громадського простору із кількома функціональними зонами (відпочинкова, освітньо-навчальна, культурно-пізнавальна), які матимуть окремий вхід ззовні для організації самостійної та незалежної діяльності та водночас будуть сполучені всередині задля спільних потреб і заходів.

Наразі проєкт перебуває на етапі завершення виконання капітального ремонту приміщення та закупівель основного обладнання, меблів та техніки, необхідних для діяльності простору.

Оскільки капітальний ремонт внутрішніх приміщень кінотеатру не робили упродовж десятків років, то в рамках проєкту здійснюють ремонт стелі, мурування внутрішніх стін, встановлення перегородок і міжкімнатних дверних полотен, обшивання колон, штукатурення та фарбування стін, заміну електромережі.

Для забезпечення комфортних умов перебування у просторі та його активного використання вже придбали кондиціонери, які змонтують до кінця листопада.

“Центр розвитку громади” планують облаштувати у стилі лофт. Громадський простір діятиме як мультифункціональний майданчик, що легко трансформується під потреби цільових аудиторій та формати заходів. Придбані безкаркасні меблі використовуватимуться для організації відпочинкових заходів, а офісні – для навчань, конференцій, презентацій тощо. Обладнання і техніка (проєктор, екран, принтер, фліпчарт) та меблі (столи, стільці) забезпечать організацію постійної діяльності у просторі.

ТІЦ плануютьорганізувати як інформаційне бюро в Бориславській МТГ та регіоні. Завдяки придбаному обладнанню та техніці (ноутбуки, принтер, МФУ, підзарядні станції та WiFi-роутер), а також практичним меблям (рецепція, крісла, шафи для зберігання та експозиції туристичної продукції) організується робочий простір для розвитку туристичного потенціалу Бориславської МТГ.

Проект реалізують у співпраці Бориславська міська рада та МОМ IOM Ukraine на умовах співфінансування (50% ОТГ, 50% МОМ).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ