Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бродах відзначили 15-річчя 3-го окремого полку армійської авіації

На Львівщині відзначили 15-річчя від дня, коли у райцентрі Броди було сформовано бригаду армійської авіації (бойової) Сухопутних військ ЗС України. Тоді ж відбулись перші польоти, - повідомив Михайло Гриневич із регіонального медіа-центру Міністерства оборони України.

Власне, з того часу розпочалась славна історія вертолітної частини, яка згодом була переформована у 3-й окремий полк армійської авіації та стала справжньою «кузнею» першокласних льотчиків. Тому найбільш складні та відповідальні завдання випадали на долю саме пілотів 3-го окремого полку армійської авіації. На його базі у 1995 році готувався перший вертолітний загін, який з честю виконав свою миротворчу місію у колишній Югославії. Саме із Бродів було відправлено перший вертолітний загін у Косово. Тут проходили підготовку льотчики, які успішно виконували свої завдання у непростих кліматичних умовах Сьєрра-Леоне та Ліберії. І тепер чимало із них проходить службу на африканському континенті у складі 56-го окремого вертолітного загону Місії ООН у Ліберії. Неодноразово залучались вертолітники для надання допомоги населенню нашої країни та сусідніх держав у найбільш екстремальних ситуаціях, коли професійні дії армійських авіаторів рятували не одне життя цивільного населення.

За підсумками минулого навчального року 3-й окремий полк армійської авіації - один з кращих серед частин армійської авіації Сухопутних військ ЗС України. На початку навчального року на базі полку було проведено теоретичні заняття та практичні польоти вночі та вдень у складних метеорологічних умовах, під час яких льотчики мали змогу підвищити свою класну кваліфікацію. Семеро вертолітників армійської авіації Сухопутних військ ЗС України отримали вищу льотну кваліфікацію - стали льотчиками-снайперами. Серед них - командир полку полковник Ігор Яременко.

У 3-му полку полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України проходить службу 12 військових льотчиків першого класу. Всі вони мають чималий досвід в ході виконання миротворчих місій та інших завдань, неодноразово долучались до рятувальних операцій під час повеней на Закарпатті та цьогорічних лісових пожеж. За підсумками минулого навчального року в полку проведено 30 льотних зміни, майже половина із них - у складних метеорологічних умовах та вночі. Загальним наліт становить понад 800 годин, а середній наліт на одного льотчика - більше як 15 годин.

Під час урочистостей з нагоди 15-річчя з дня формування військової частини від імені управління армійської авіації Сухопутних військ ЗС України були нагороджені найкращі військовослужбовці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ