Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Британії роботи можуть лишити без роботи 10 мільйонів людей

Останній звіт аналітичної компанії PwC під назвою "Економічний погляд на Об'єднане Королівство" далеко не всіх порадує. З нього випливає, що у Великій Британії через автоматизацію можуть зникнути 30% робочих місць.

Про це пише Rzeczpospolita, додаючи, що британська оцінка має середнє значення. В Японії, приміром, машини можуть замінити "лише" 21% робітників, а в Німеччині і США - 35% і 38% відповідно.

Таким чином, під загрозою бути звільненими у Великій Британії опинилися 10 мільйонів працівників. Найменше заміна роботами загрожує працівникам освітньої і громадської систем, оскільки їх тяжко замінити машиною чи штучним інтелектом. Найбільше ж конкуренція з технологіями загрожує працівникам сфери обслуговування водогонів (ризик автоматизації - 62,6%), транспортної і логістичної сфери (56,4%), а також працівникам заводів (46,4%) і закдалів торгівлі (44%).

Також, на думку аналітиків PwC, про загрозу з боку роботів і штучного інтелекту у Великій Британії варто думати 35% працевлаштованих чоловіків і 26% жінок. На думку авторів дослідження, причина також різниці криється в нижчому рівні освіти британців, ніж у британок. Крім того, чоловіки у в королівстві частіше працюють на посадах, які можуть зникнути через автоматизацію.

Раніше британський фізик Стівен Хокінг заявив про настання "найстрашнішого часу для планети", який почався через роботизацію. Інтернет і інші платформи дозволяють невеликим групам людей отримувати величезний прибуток при прийомі на роботу дуже малого числа людей. На його думку, це прогрес, але це також руйнує суспільство.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ