Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Британії тисячі людей вийшли на акції проти расизму

У Сполученому Королівстві тисячі людей вийшли на акції проти расизму у відповідь на антиіммігрантські протести у середу, 7 серпня.
Фото - Getty Images/Thomas Krych/Anadolu

Про це повідомляє ВВС.

Контрпротести пройшли по всій країні, включно з Бірмінгемом, Ліверпулем та Лондоном. На вулиці деяких міст людей, які виступають проти расизму, вийшло більше, ніж учасників протесту ультраправих.

Як пише CNN, тисячі протестувальників проти расизму вийшли на вулиці Сполученого Королівства, щоб протистояти хвилі ультраправих мітингів. Так, ультраправі групи в соціальних мережах закликали до протестів проти центрів обробки віз та офісів імміграційних юристів у понад 100 місцях по всій країні о 20:00 за місцевим часом у середу.

Але до раннього вечора тисячі контрпротестувальників зібралися в більш ніж десятку міст, щоб охороняти імміграційні центри та запобігти нападам ультраправих.

“Нас набагато, набагато більше, ніж вас”, — скандували натовпи на антирасистських демонстраціях по всій країні.
Також була помітно сильніша присутність поліції, ніж на вихідних, і практично не було ознак ультраправих прихильників.

Чи є контрпротести в середу переломним моментом, поки неясно, пише CNN. Зазначається, що зрив запланованих протестів стане великим полегшенням для нового лейбористського уряду та для громад, які були готові до гіршого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ