Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Брюховичах не дозволили забудувати зелену територію

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 8 серпня, відмовив ТзОВ «Перформенс 2» у наданні містобудівних умов та обмежень на нове будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Курортній у смт Брюховичі Львівської територіальної громади. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Як пояснили в управлінні архітектури та урбаністики, йдеться про зелену територію Брюхович. Раніше там був розроблений детальний план території, згідно з яким дозволили лише невеликі будівлі на окремих ділянках. Проте у винесеній на розгляд виконкому  концепції будівництва забудовник перевищує допустиму норму висотності будівель у 15 метрів та планує розпочати будівництво на місці, де за детальним планом є вільна земельна ділянка. Загалом чимало різних аспектів вказують на невідповідність містобудівної документації, кажуть фахівці.

«Брюховицькою селищною радою раніше був розроблений та затверджений детальний план території, ще до приєднання Брюхович до Львівської територіальної громади. Ми, напевно, такий план взагалі не прийняли б, адже він передбачає забудову лісів. Проте він, на превеликий жаль, був прийнятий попередниками, Брюховицькою селищною радою. І навіть цей детальний план забудовник порушує своєю концепцією будови.

Вони пропонують вищі будівлі, інші за конфігурацією та більші за площею, аніж дозволено детальним планом території, порушуючи усі норми. Плюс будівництво на ділянці, не передбаченій детальним планом забудови. Базуючись на цьому, ми їм відмовляємо, бо детальний план є легітимний.

Насправді ми виїжджали на те місце перед винесенням рішення. Там повна дільниця дерев, озеленення, повноцінні сосни і надзвичайно прикро, що рішення щодо забудови цієї ділянки взагалі приймалося раніше», – говорить Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ