Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах орендар спустив озеро та затопив городи сусідам

У Брюховичах на вул. Незалежності України, 64 підприємець, який орендує озеро, частково спустив водойму без будь-яких дозволів від міста. Вода затопила сусідні городи.
Фото - ЛМР

Люди звернулися до офісу Львівської громади у Брюховичах і на місце виїхали посадовці Львівської міської ради. На яких підставах діяв підприємець, з’ясовують також і правоохоронці.

Як з'ясувалося згодом, причиною раптового підтоплення став аварійний скид води з розташованого неподалік озера "Плотіки". За словами очевидця Дмитра Вознюка, вода лилася безперервним потоком майже 7 годин - з 16-ї до 23-ї години вечора.

Наступного дня на місце події виїхала комісія з представників Львівської міськради. Було з'ясовано, що озеро та прилеглу територію орендує місцевий підприємець. Саме він і влаштував аварійний скид води, щоб запобігти підтопленню належної йому землі. Про свої дії чоловік міську владу не попередив.

Тепер правоохоронні органи мають з'ясувати законність учинку орендаря та оцінити завдану ним шкоду. Адже через раптове зниження рівня води в озері постраждало довкілля. Крім того, затоплення території призвело до пошкодження майна місцевих мешканців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ