Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах власник ресторану «Акваріус» захопив територію місцевої школи

У Брюховичах власник ресторану захопив територію місцевої школи, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі.
Готель-ресторан «Акваріус»

Як зазначили в департаменті містобудування Львівської міської ради, перед цим він присвоїв частину комунальної землі. Точні межі захопленої території встановлять сертифіковані геодезисти.

В управлінні державного контролю за використанням та охороною земель Львівської міської ради повідомили: у таких діях власника ресторану – всі ознаки також і кримінального злочину (за п. 2 ст. 197-1 ККУ). Тож після точних підрахунків готуватимуть відповідне звернення в правоохоронні органи. 

Позиція міста – звільнити самовільно захоплену територію школи, розібрати паркан, відтак повернути межі, визначені документами. Працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах склали кілька адмінпротоколів про порушення правил благоустрою щодо підприємця. 

Йдеться про готель-ресторан «Акваріус», що на вулиці Макаренка, 6, який межує з місцевою школою № 41. Свого часу власники цього комплексу на час будівництва звели тимчасовий паркан. Будівництво завершили, а тимчасовий паркан, який став ще й аварійним, не розібрали. Через це офіс Львівської громади у Брюховичах неодноразово скеровував власнику вимоги та складав протоколи щодо неналежного утримування паркану. 

По сусідству – шкільний спортивний майданчик, на якому завжди багато учнів. Власник ресторану таки забрав аварійний старий паркан. Але коли почав заливати капітальну бетонну конструкцію нового паркану – захопив територію школи, електричні опори, які входять до охоронної зони. З'ясувалося також, що ще за часів селищної ради відгородив частину стежки, яка є у комунальній власності. 

Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав, – повідомили в офісі громади. Зважаючи на те, що мова про малу архітектурну форму, яку облаштовують на комунальній землі, на такі дії мав би бути дозвіл Шевченківської РА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ