Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Брюсселі почалася зустріч у форматі Рамштайн

У Брюсселі сьогодні, 12 жовтня, почалася зустріч Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-6) під егідою США. Про це у вступному слові заявив глава Пентагону Ллойд Остін.
Фото з соцмереж

Як зазначив глава Пентагону Ллойд Остін, останні обстріли Росією українських територій лише посилили рішучість українського народу і ще більше об'єднали країни з різних регіонів світу.

"Ми зустрічалися у вересні і бачили, що Україна на полі бою досягла значного прогресу. І, незважаючи на нову атаку Путіна, українські Збройні сили змінили динаміку цієї війни. Вони звільнили сотні міст від російської окупації та повернули тисячі кілометрів їхньої землі. Ці перемоги належать українським солдатам, але контактна група забезпечує їм допомогу, а сталість підтримки – життєво важлива", – наголосив глава Контактної групи.
 
Він додав, що Контактна група продовжуватиме посилювати оборонні можливості України, допомагатиме у задоволенні поточних потреб, а також у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, Ukraine Defence Contact Group або платформа "Рамштайн" (за назвою авіабази-місця зустрічі) — це зустріч міжнародних союзників, які підтримують оборону України у війні з Росією. Офіційна її назва Ukraine Defence Contact Group. Наразі вона об’єднує міністрів оборони понад 50 країн.

Як інформує Суспільне, першу зустріч ініціювали США. Вона відбулась 26 квітня і зібрала представників 43 країни. Відтоді ця контактна група з безпеки зустрічається щомісяця, щоб обговорити безпеку України.

Вдруге союзники спілкувалися онлайн 23 травня. Після конференції глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що військову допомогу Україні вирішили надати 20 держав.

Третя зустріч в форматі "Рамштайн" відбулась 15 червня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. В ній брали участь представники близько 50 країн (приєдналися Грузія та Молдова). Результатом цієї зустрічі стало постачання далекобійних РСЗВ HIMARS, M270 та іншого озброєння.

Рамштайн-4 20 липня зібрав 50 учасників, зустрічались онлайн. На той момент 30 країн-учасниць вже постачали зброю Україні. Більшість країн-учасниць платформи "Рамштайн" — це члени НАТО та ЄС.
8 вересня відбувся "Рамштайн-5", на якому США оголосили про стратегію довготривалої підтримки, НАТО — про "зимовий пакет", Німеччина пообіцяла навчання з розмінування, Норвегія — 160 ракет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ