Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чилі внаслідок пожеж виявили мінімум 112 жертв

У Чилі в центральному регіоні Вальпараїсо вирують лісові пожежі. Унаслідок цього загинули щонайменше 112 людей, ще 200 зникли безвісти. Влада оголосила надзвичайний стан, а в найбільш постраждалих містах — комендантську годину.

Про це пишуть BBC і Reuters.

Пожежі почалися у гірських лісистих зонах і поширилися на населені райони.

Як повідомила Судово-медична служба Чилі, комендантська година діяла з 18:00 4 лютого до 10:00 5 лютого за місцевим часом, вона стосується комун Вінья-дель-Мар, Кільпуе, Вілья-Алемана та Лімаче. Її ввели, аби запобігти мародерству у згорілих будинках. Водночас президент Ґабріель Борік пояснив, що комендантська година допоможе звільнити маршрути та дозволить машинам швидкої допомоги дістатися до постраждалих районів. Під час комендантської патрулює армія.

До рятувальних служб теж залучили військових. Міністерка внутрішніх справ Кароліна Тоха заявила, що незабаром, коли вдасться дістатися до непрохідних місць, кількість загиблих "сягне значно більшої цифри".

Міністерство житлового будівництва повідомило, що від пожежі постраждали від 3000 до 6000 будинків. А заступник міністра внутрішніх справ Мануель Монсальве 4 лютого заявив, що в Чилі зафіксовано 165 осередків пожеж і, за оцінками, лише в районах Вінья-дель-Мар і Кільпуе було пошкоджено близько 14 000 будинків.

Борік запровадив у Чилі надзвичайний стан, оголосив про дводенну національну жалобу за загиблими, яка починається 5 лютого. Глава держави також сказав, сказав, що Чилі зіткнулася з "трагедією дуже великих масштабів" і їй "слід підготуватися до нових поганих новин".

У країні зараз літо, влітку займання — не рідкість. Проте вважається, що це найбільша за кількістю жертв лісова пожежа в Чилі. Багато з постраждалих — це відпочивальники, які приїхали у прибережний регіон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ