Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У ДФС нагадали, коли "євробляхерів" почнуть штрафувати по-новому

Власникам авто на єврономерах нагадали, що відповідальність за знаходження нелегалізованих транспортних засобів на території України з 24 травня значно зросте.

Про це повідомляє прес-служба Донецької митниці ДФС.

"Звертаємо увагу, що законодавством встановлюється покарання не тільки для тих осіб, які ввезли автівки на єврономерах на територію України, а й для тих, хто ними керує", - заявили у ДФС.

"До того ж, від кінця травня поточного року штрафні санкції, що застосовуватимуться, зростуть до 170 тисяч гривень, а в окремих випадках передбачається можливість застосування конфіскації таких авто", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року набули чинності два закони, які легалізують завезені з порушенням митного і податкового законодавства авто на єврономерах.

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

Раніше ЕП описувала зміни, передбачені законами.

В уряді розраховують заробити на "євробляхах" до 10 мільярдів.

У грудні було затверджено Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ