Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Дії" будуть доступні три нові соціальні послуги: деталі

У листопаді поточного року на державному порталі "Дія" стануть доступні три нові соціальні послуги – отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час спільного брифінгу Мінцифри та Міністерства соціальної політики, - передає УНІАН.

"Наприкінці листопада ми запускаємо можливість отримати пенсії, тобто зареєструватися для того, щоб отримати пенсію... Також ми запускаємо послугу, пов’язану з отриманням субсидій – в нас минулого року більше п'яти мільйонів людей отримували цю послугу, і для цього треба було ходити в ЦНАП, черги, доводити, що ви маєте право на субсидію, – тепер це буде максимально автоматизовано", – сказав Федоров.

Він додав, що також буде запущено послугу для внутрішньо переміщених осіб, яким кожні шість місяців потрібно ходити до державних органів і підтверджувати певну інформацію фізично для того, щоб продовжувати отримувати виплати. За словами міністра, тепер це можна буде зробити онлайн за декілька кліків.

Раніше стало відомо, що Мінсоцполітики спільно з Мінцифрою розширюють пілотний проєкт із впровадження єдиної інформаційної системи соціальної сфери в окремих областях.

У рамках пілотного проєкту українці зможуть оформити онлайн на порталі "Дія" житлові субсидії, отримання пенсій, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ