Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпрі відкрито перший в Україні офіс "Центр виконання рішень"

Як повідомили у прес-службі Міністерства юстиції України, 21 грудня у Дніпрі відкрито перший в Україні офіс "Центр виконання рішень".

Заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко відкрила у Дніпрі перший в Україні офіс ʺЦентр виконання рішеньʺ в рамках експериментального проекту, який поширюється на Дніпропетровську, Луганську, Сумську, Одеську області та місто Київ. Ідея створення таких центрів відповідає основним положенням Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки в частині реформування інституту виконання рішень та затверджена відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

ʺСьогодні ми відкриваємо перший в нашій державі офіс європейського зразка, де українці зможуть у комфортних умовах без черг, без годинних очікувань отримати якісну та сервісну допомогу у сфері примусового виконання рішень. Це ще один крок, щоб зробити юстицію ближчою до людей. Щоб наша робота була ефективнішою, викликала лише позитивні емоції, адже наше завдання – розбудовувати сервісну державу, яка відповідає потребам громадян, у тому числі якщо йдеться про реалізацію державної функції з виконання рішень у примусовому порядкуʺ, - наголосила Світлана Глущенко.

Вона зауважила, що тут громадяни отримають можливість подавати документи про примусове виконання рішень та інші документи виконавчого провадження за принципом екстериторіальності в межах відповідної області, отримати відомості з автоматизованої системи виконавчого провадження, швидко та правильно оформити документи, отримати інформаційну допомогу та консультацію, оплатити заборгованість чи авансовий внесок через термінал, у тому числі банківською карткою тощо.

ʺДля нас важливо забезпечити кожному українцю доступ до сучасних та зручних сервісів. І ми активно працюємо в цьому напрямку. Завдяки децентралізації та запровадженню он-лайн послуг наші громадяни вже змогли оцінити нову якість сервісів у сфері реєстрації майна і бізнесу та у сфері реєстрації актів цивільного стану. Наше наступне завдання – забезпечити громадянам зручний сервіс у сфері примусового виконання судових рішеньʺ, - підкреслила Світлана Глущенко.

За її словами, офіс ʺЦентр виконання рішеньʺ у Дніпрі та офіси, які відкриються незабаром в інших областях, працюватимуть у форматі ʺєдиного вікнаʺ та відкритого сучасного європейського простору. Завдяки оптимізації повноважень державних виконавців та спеціалістів державні виконавці матимуть більше часу для вчинення виконавчих дій, а ʺфронт-офісʺ ʺЦентру виконання рішеньʺ забезпечуватиме надання громадянам усіх інших послуг.

ʺМи сподіваємось, що такі центри користуватимуться попитом у громадян, які врешті відчують на собі реальну підтримку з боку державиʺ, - зауважила Світлана Глущенко.

За словами директора департаменту державної виконавчої служби Олексія Воробйова, для відкриття ʺЦентру виконання рішеньʺ була проведена колосальна організаційна і нормативна робота, яка кардинально змінює підхід до організації роботи управлінь державної виконавчої служби, на які поширюється експеримент.

ʺРеалізація експериментального проекту у сфері примусового виконання рішень у чотирьох областях та місті Києві дасть можливість здійснити аналіз результатів його проведення, визначити доцільність внесення подальших змін до законодавства у сфері примусового виконання рішень та доцільність його запровадження по Україні в ціломуʺ, - зазначив Олексій Воробйов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ