Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Домі Франка презентували календар "Моя спадщина"

29 грудня у комунальному закладі Львівської обласної ради Дім Франка презентували календар на 2022 рік - “Моя спадщина” та відкрили виставку дитячих малюнків.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

В календар увійшли фотографії картин створених учасниками дитячого художнього конкурсу. На розгляд журі свої роботи надіслали 220 дітей різного віку з усієї України. Мистецький проєкт реалізували у партнерстві Львівського літературно-меморіального музею Дім Франка - Franko House з Львівською спілкою архітекторів НСАУ, Історико-культурним заповідником "Древній Звенигород", а також, департаментом архітектури та містобудування Львівської обласної державної адміністрації.

"Учасники конкурсу малювали пам’ятки своїх громад. Згодом ми запросили архітекторів, пам’яткоохоронців, художників і директора музею Франка Богдана Тихолоза, щоб разом вибрати найоригінальніші роботи. А тоді видали календар. Члени журі намагалися дати шанс всім - від наймолодших до найстарших учасників. Хочу, аби цілий рік у різних громадах області цей календар дуже тепло нагадував нам про відповідальність за пам’ятки", - зазначив ініціатор конкурсу заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Він зауважив, що аби намалювати пам’ятку, дітям доводилося радитися з дорослими. Завдяки талановитим дітям вдалося привернути увагу мешканців до історичних та архітектурних надбань у громадах, пригадати  минуле будинків та храмів.

"Береже той, хто знає свою історію і любить рідну землю. А більшість спадщини зараз найперше потребує правильного зберігання: без блискучих куполів, пластикових вікон-дверей та іншого дивацтва. Найближчими днями постараємося розіслати ці календарі у всі громади Львівщини, аби під знаком збереження і любові до спадщини на Львівщині пройшов весь наступний рік", - повідомив Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ