Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка стартував проєкт "Сад Франка: екологія + культура"

За підтримки Австрійського бюро кооперації (Kooperationsbüro Lemberg-Avstríjsʹke bûro kooperacíí̈ u Lʹvoví) у Домі Франка стартував проєкт "Сад Франка: екологія + культура".
Фото Олени Ляхович

Метою проєкту є відновлення саду довкола меморіальної садиби Івана Франка та запровадження у цьому культурному екопросторі нову тематичну екскурсію просто неба як приклад синергії екологічної ініціативи та культурно-просвітницької місії Музею.

З плином часу первісний вигляд саду довкола родинної вілли Франків було втрачено. До сьогодні на подвір’ї росте лише груша, посаджена Іваном Франком, якій уже 118 років. Інші дерева, що їх садила родина письменника, не збереглися.

Проєкт передбачає відновлення саду на основі архівних матеріалів, за спогадами дітей письменника та його сучасників. Сад письменника викликає значний інтерес відвідувачів та приваблює увагу туристів, які можуть провести час на зеленій околиці Львова із приємністю і користю. Водночас умови карантину особливо гостро поставили перед музейниками завдання запроваджувати нові формати екскурсій просто неба, не обмежуючись лише інтер’єрами будинку, зокрема, серед дитячо-юнацької та молодіжної аудиторії.

Отож, запровадження нової тематичної екскурсії просто неба "Сад Франка", що має у доступній та цікавій формі розповісти про захоплення письменника садівництвом та високу екологічну свідомість його родини, буде дуже на часі.

Фінансування проєкту в рамках "Zero Waste meets Culture у Львові" стало можливим завдяки підтримці МЗС Австрії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ