Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка відкрили благочинну виставку львівських художників

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Днями у Домі Франка відбулося відкриття благочинної виставки малярських робіт львівських художників ʺПортрет Франкової грушіʺ. Про це 31 серпня повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА.

118 років тому Іван Франко разом із синами посадили у своєму садку грушку. Ця груша – єдине дерево з Франкового саду, яке дожило до наших днів. Незважаючи на свій вік, ще минулого року грушка вродила рясними плодами. А вже цьогоріч працівники Дому Франка виявили певні проблеми зі стовбуром і кроною, які потрібно негайно ліквідувати і вилікувати дерево.

Колектив Дому Франка миттєво зреагував та започаткував низку благочинних акцій з порятунку Франкової груші. Адже на її лікування потрібні чималі кошти – понад 70 тис. гривень. Одним з таких заходів стала виставка малярських робіт львівських художників.

На відкритті виставки вчений секретар музею Катерина Крамар розповіла про етапи реалізації порятунку груші, а директор Дому Франка Богдан Тихолоз вручив подяки усім художникам, які взяли участь у пленері і намалювали дерево. З вітальним словом звернувся до усіх присутніх і головний художник музею Олександр Дворський.

Нагадаємо, що виставка ʺПортрет Франкової грушіʺ – це результат нещодавно проведеного  у Домі Франка мистецького пленеру ʺПортрет груші: Франкове дерево під пензлем львівських художниківʺ. Львівські митці намалювали грушу і таким чином увіковічнили дерево як цінний мистецький експонат та важливий артоб'єкт. 

На виставці презентували свої роботи такі митці: Ольга Падовська , Наталя Пухінда, Олена Каменецька-Остапчук, Ірина Фартух, Леся Рось, Олена Мікула, Євген Потапов, Клавдія Потапова, Наталя Курій-Максимів, Максим Максимів, Галина Мазур, Олександр Дворський.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Львові презентували нову книжку Ігоря Калинця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ