Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові презентували нову книжку Ігоря Калинця

Сьогодні, 31 серпня, на платформі Zoom відбулася онлайн-презентація нової книжки Ігоря Калинця – «Ігор Калинець – дітям».

Книга вийшла в серії видавництва «Апріорі», присвяченій видатним українським поетам різних епох. 

“Дорогі діти та  шановні колеги, вірші, які ввійшли в збірку, не найсвіжіші,  їх написано давно та розміщено в різних збірках.  Разом з видавництвом  “Апріорі” ми зібрали їх в одній збірці під назвою «Ігор Калинець – дітям».

Чесно кажучи, для дітей тяжко писати, особливо тяжко писати для своєї дитини. Для своєї дочки я  писав віршики з Сибіру, коли був там в ув'язнені.  І до цієї збірки також увійшли ці вірші. Тоді це було легше,  ніж коли я опинився на волі у Львові. Але  я продовжував писати для дітей. У мене  набралося до 30 книжок для дітей на різні теми,  з різними ілюстраціям.  Для “Апріорі” я взяв по-трошки з кожної книжки. Над малюнками працювала  художниця,  яка вже давно ілюструє мої книжки. Мені дуже тяжко повірити, що ось так можна одночасно зібратися з різних куточків України, але я тішуся такій можливості”, - зокрема зазначив Ігор Калинець. 

На презентації були присутні дочка пана Ігоря Дзвенислава та онука Ганна. 

Збірку Ігор Калинець  присвятив своєму маленькому онукові Теодорові, який зараз живе у Швеції. 

Додамо,  у видавництві вийдуть збірники й інших дитячих письменників. 

Довідка.

Ігор Калинець  — поет і прозаїк, один із чільних представників так званої «пізньошістдесятницької» генерації і дисидентсько-самвидавного руху в Україні, політв'язень. Живе і працює у Львові. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ