Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ДПСУ розповіли про евакуацію дітей без батьків і за відсутності документів

Начальник відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук розповів про те, чи можуть діти евакуюватися без батьків і чи можна евакуюватися закордон без закордонного паспорта.
Фото Гал-інфо, Марія Шевців

Про це інформує Держприкордонслужба.

Стосовно спрощення між нами і нашими сусідами. Протерміновані паспорти, внутрішні паспорти, свідоцтво про народження – все приймається, все вивчається. І дається право. Без документів складніше, якщо іноземець, то нам треба якось ідентифікувати людину. Звичайно, ми будемо шукати, по ксерокопіям, ми вивчаємо все, для того, щоб встановити. Важливе питання – це діти. Діти неповнолітні, самі не зможуть перетнути. Ми будемо вживати всіх заходів, щоб ідентифікувати дорослих. Якщо супроводжують бабусі, рідний дядько чи тітка.

А якщо знайомі, сусіди?

Це проблемно. Відповідальність. Я думаю, що ми встановимо все-таки бажання батьків у перетині кордону дитиною, розуміємо ситуацію. Я думаю, що це все індивідуально. Зараз загальне правило якось визначити важко. Ми в кожній ситуації вникаємо і розбираємось. По можливості встановлюємо контакти з батьками. В тому числі бувають організовані групи – вивозять з дитбудинків, є складнощі з багатьма документами. Дивлячись який регіон, чи там є можливість такі документи виготовити чи це регіон, де окупант зараз вже повністю і немає можливості для роботи державних органів і установ. Все індивідуально.

Тобто ви працюєте в такому реактивному режимі?

Все в робочому, працюємо 247. Велика кількість людей залучена для того, щоб гуманітарну катастрофу цивілізовано вирішувати. Зробити можливість повернення в Україну, щоб ми зрозуміли, хто повертається в Україну і щоб це було швидше і простіше. Тому що ми аналізуємо, що це буде процес повернення. Відповідно ми повинні знати, хто і куди виїхав. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ