Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобич завітали студенти «Львівської політехніки»

Вивчали досвід Дрогобича через співпрацю із міжнародними фундаціями та містами-партнерами, а також ознайомлювались із митною справою на практиці – такий насичений день у місті Котермака мали львівські студенти-митники. Про це повідомили у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото: Дрогобицька міська рада

18 жовтня у Дрогобич професорка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Інституту економіки та менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», народна депутатка Верховної ради України VIII скликання Оксана Юринець – завітала у місто Котермака із студентами «Львівської політехніки», які здобувають фах митників.

У Дрогобичі студенти відвідали митний пост, побували на фірмі БК «Сервус», оглянули принади та історичні споруди міста, піднялись на вежу міської ратуші, а також мали зустріч із очільником громади Тарасом Кучмою та заступником з гуманітарних та соціальних відносин Юрієм Кушликом.

Зустріч відбулась у світлиці Дрогобицької міської ради.

Мер міста розповів студентам, як Дрогобич тісно співпрацює із багатьма міжнародними фундаціями та містами-побратимами в час війни. Така співпраця забезпечує систематичне надходження гуманітарних вантажів, які скеровують як на підтримку воїнів, так і внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у громаді.

"Нещодавно ми мали робочу поїздку у Францію в місто Сабле-Сюр-Сарт. Нам вдалось домовитися із нашими французькими колегами про спільну реалізацію ряду культурних проєктів, спортивних, а також і економічних. Франція активно цікавиться нашим виробництвом, сільськогосподарською продукцією та культурними надбаннями. Налагодження партнерських стосунків лиш посилюватиме нашу дружбу та взаємодопомогу, що дуже цінно для нас в час повномасштабного вторгнення", – наголосив Тарас Кучма.

Окрім цього із студентською молоддю міський голова поділився цікавими фактами про Дрогобич, його туристичний потенціал, про функціонування Молодіжної ради та інших громадських молодіжних організацій в місті та їхню активність в житті громади.

"Сьогодні за молоддю України – майбутнє нашої держави. Війна неодмінно завершиться нашою перемогою і вам, молоде, відбудовувати та будувати нову Україну. Зважаючи на це кожен міський очільник прагне, щоб якомога більше молодих фахівців залишались працювати у рідних містах, розвивали та осучаснювали їх. Тому бажаю вам не просто плідного навчання у рідному виші, а найперше якісного розуміння, що фах, який ви обрали принесе користь та виплекає у вас почуття відповідальності та рішучості для розвитку і будівництва нової України", – побажав студентам Тарас Кучма.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ