Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Дрогобичі ініціативні депутати заговорили про реформування земельних відносин

Депутати ДМР вимагають від держави залучити представників з усіх регіонів України до написання Закону про землю. Про це 28 лютого повідомили Гал-інфо у прес-службі Дрогобицької міської ради.
Фото ДМР

Дрогобицька міська рада вважає, що нам українцям, потрібно створити нові суспільні відносини щодо права володіння, користування й розпорядження сільськогосподарською землею.

З цього приводу депутати ДМР звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, обласних рад та інших органів місцевого самоврядування, депутатів Львівщини.

«Нам потрібний суспільний консенсус, щоб розв`язати гострий соціально-політичний конфлікт, який виник на тлі запропонованої урядом моделі обігу земель. Досягнути цього консенсусу можна лише шляхом широкого суспільного діалогу. Нам потрібна єдина національна програма реформування земельних відносин в Україні, яка б стала корисною цілому суспільству, а не окремим його верствам», — йдеться у зверненні.

Дрогобицькі депутати вимагають від ВРУ, Президента та Прем`єр-міністра забезпечити процес утворення та прийняття Єдиної національної програми з реформування земельних відносин. А саме:

–           Верховній Раді України – зупинити розгляд законопроєкту №2178-10, а у разі прийняття законопроєкту вцілому Президенту накласти на нього вето.

–           Верховній Раді України та Президенту України – створити робочу групу з числа представників місцевих громад, органів місцевого самоврядування з усіх регіонів України, професійних асоціацій та аграрних гілок, відомих науковців, профільних міністерств, комітетів ВРУ.

Результатом роботи робочої групи має стати напрацювання Єдиної національної програми з реформування земельних відносин проєкт якої, на думку депутатів, має бути оприлюдненим для українців.

Відповідне звернення було прийнято 27 лютого під час засідання сесії Дрогобицької міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ