Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Дрогобичі можуть скоротити 62,6% медпрацівників

У Дрогобичі через оптимізацію охорони здоров'я 62,6% працівників можуть опинитися на вулиці. Про це вчора, 28 березня, доповів на оперативній нараді в ратуші керівник відділу охорони здоров'я міськвиконкому Андрій Шевкенич. За словами посадовця, такі масові скорочення спричинені директивою Уряду. Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 25 листопада 2015 року № 1024,верхня межа забезпечення лікарняними ліжками має бути не більше 60 на 10 тисяч населення.

На виконання цієї постанови вийшов наказ Міністерства охорони здоров'я від 01.02.2016 № 51,яким затверджено методику щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками з розрахунку на 10 000 населення, яким повторено вимоги урядової постанови. 18 березня визначив завдання щодо оптимізації на Львівщині департамент охорони здоров'я облдержадміністрації. Планується оптимізувати 5 930 ліжок, в т.ч. пропорційно в закладах обласного підпорядкування 2 225 (37,5%), у районах і містах обласного підпорядкування орієнтовно 3 705 ліжок (72,5%). У Дрогобичі разом із Стебником мало б залишитися 350 стаціонарних лікарняних ліжок. А їх на сьогодні тут 885. Отже, потрібно скоротити 550 ліжок. 

Наприкінці минулого тижня в Дрогобичі працювала комісія департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації з питань оптимізації, яка ознайомилася з роботою лікарень міста, а також побувала у Бориславі, Трускавці і Дрогобицькому районі. Комісія буде працювати до 10 квітня. За словами А.Шевкенича, 5 квітня у Дрогобичі побуває "десант" з 19 чоловік, який проведе повний аудит медичних установ медико-економічного характеру. На 15 квітня має бути готовий акт перевірки, який планують розглянути на підсумковій нараді щодо мережі Дрогобицького регіону за участю керівництва РДА, мерів Дрогобича, Борислава, Трускавця і Стебника, головних лікарів територій. 

"Нам вдалося переконати комісію, що базовими структурами, які надають медичну допомогу, мають бути дрогобицькі лікарні, - зазначив Андрій Шевкенич. - І якщо ми залишаємось базовими структурами, то повинні отримати кошти від територій, які будемо обслуговувати". 

Нагадаємо, постанова Кабміну від 26.06.1997 р. № 640,якою було передбачено забезпечення 76 ліжок на 10 000 населення, втратила чинність.

У Дрогобичі на даний момент в лікарнях приблизно 96 ліжок на 10 000 населення.

droginfo.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ