Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі обговорили вплив соціальних мереж на формування молоді

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/4
Впродовж Великого посту у Дрогобицькій громаді щовівторка, другий рік поспіль, відбуваються традиційні Духовні бесіди із молоддю та учнями на релігійну тематику та проблеми, які турбують юних дрогобичан. Так, 23 квітня, Духовні бесіди пройшли у Народному домі імені Івана Франка, – повідомляє Дрогобицька міська рада.

Тема, яку порушили цього разу – «вплив соціальних мереж на формування особистості сучасної молоді». На цю проблематику з підлітками спілкувався отець Тарас Плетеня з Церкви Різдва Пресвятої Богородиці (м. Стебник).

Обговорення актуальної теми зацікавило молодих людей, адже соціальні мережі для підлітків стали невід’ємною частиною їхнього повсякденного життя та дозвілля. Отець Тарас Плетеня намагався донести молоді, що надмірне використання соціальних мереж має і негативний вплив на їхнє психічне здоров’я. А відтак, часто, здійснюється підміна реального світу віртуальним.

Також священник навів чимало життєвих прикладів на тему впливу інтернет контенту на молодь та розповів повчальні притчі. Духовний наставник наголосив, що кожна людина є унікальною, тому порівнювати себе з іншими не варто. А ще додав, що соціальні мережі – це не лише небезпека для підліткової психіки. Є багато й позитиву від соціальних медіа. Адже це і самовираження, і підтримання звʼязків з однолітками, і навчання чогось нового. Однак, все має бути дозованим та в міру.

Як зазначає Леся Татарська, керівниця відділу культури та мистецтв, ініціаторка Духовних бесід у часі Великого посту, мета щотижневих зустрічей з молоддю – допомогти учням долати певну апатію, страх, несприйняття себе в певному віці і головне будувати своє життя на алгоритмах здорового мислення, патріотизму та духовних завдатках.

Додамо, ініціатива Духовних бесід була втілена в життя ще минулого року також у передвеликодній період. Ініціювало такі зустрічі управління культури та розвитку туризму разом із відділом освіти, а також відділом сім’ї та молоді ДМР спільно із Самбірсько-Дрогобицькою Єпархією УГКЦ. Координатором Духовних бесід є ведуча Уляна Воят.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ