Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​У Дрогобичі оголосили лауреата цьогорічної Міжнародної премії Івана Франка

​У Дрогобичі оголосили лауреата цьогорічної Міжнародної премії Івана Франка. Про це повідомив Максим Козицький.

Цьогорічним лауреатом Міжнародної премії Івана Франка став Микола Легкий з книгою «Проза Івана Франка: поетика, естетика, рецепція в критиці». Він отримав 200 тисяч гривень та золоту медаль вартістю 76 тисяч. Преміальний фонд сформували коштом благодійних внесків.

"Вітаю переможця, а також усіх номінантів премії. Ви сьогодні теж в броні і ведете свою боротьбу. Досліджуючи багату українську історію, культуру, літературу, мову, зводите недоступні для ворога захисні споруди наших духу, мудрості та гідності. Бо лише з міцним корінням зможемо «вгору йти».

Щиро дякую нащадкам нашого видатного земляка, Міжнародний Фонд Івана Франка, науковій спільноті, меценатам, громадським діячам, усім, завдяки кому ця премія є, і усім, завдяки кому вдалося відновити її вручення після року вимушеної перерви через повномасштабне вторгнення", - зазначив Козицький.

Голова правління Фонду Святослав Пилипчук зазначив, що комітет Премії та експерти взяли в руки зброю, щоб боронити свою землю, як вчив Іван Франко. «За цей час ми стали сильнішими. І ця церемонія нагородження лауреата – це ознака нашої сили і стійкості. Ми продовжуємо нести місію Міжнародного фонду Івана Франка, яку заклав під час заснування Роланд Франко, останній онук Великого Українця», – наголосив Святослав Пилипчук.

Своєю чергою директор Міжнародного фонду Івана Франка Ігор Курус зазначив, що, окрім грошової винагороди у 200 тисяч гривень, лауреат Премії отримав золоту медаль та диплом. «Я дякую усім, хто долучився до великої справи. Проведення Міжнародної премії імені Івана Франка – це свідчення того, що попри війну українці здатні думати про найважливіше: свою історію, науку й освіту. Ми мусимо дбати про минуле і майбутні покоління навіть у час розрухи, страждань і трагедій. І Міжнародна премія імені Івана Франка вселяє надію, що ми зможемо пройти цей надзвичайно складний і небезпечний період нашого українського буття», – резюмував Ігор Курус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ