Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі реалізують ще 5 мікропроєктів та 1 регіональний проєкт

Дрогобич цьогоріч опинився в найбільшому виграші. Окрім 35 мікропроєктів, які місто вже виграло в цьому році, Конкурсна комісія затвердила для Дрогобицької громади додаткове фінансування ще 5 мікропроєктів та 1 регіонального проєкту. Про це повідомили 23 липня Гал-інфо у пресслужбі Дрогобицької міської ради.

Цьогоріч, окрім 35 мікропроєктів, які раніше виграло місто в обласному Конкурсі місцевих ініціатив, Дрогобич зможе реалізувати до кінця року ще 6 проєктів, вартістю 7,5 мільйонів гривень.

У середу, 21 липня, у Львівській обласній раді відбулось засідання конкурсної комісії обласного Конкурсу проєктів місцевих ініціатив. Відповідно до прийнятого рішення, Дрогобич отримав додатково 6 проєктів, які місто зможе реалізувати вже до кінця цього року.

"Тижнем раніше сесія Львівської обласної ради збільшила фінансування Конкурсу – було додано 20 млн грн на проєкти місцевого розвитку (мікропроєкти) та 15 млн грн на регіональні проєкти (так звані середні). В результаті дофінансування, кожна з 73 громад Львівщини мала б отримати ще по одному мікропроєкту до основної кількості проєктів, виграних громадами в рамках конкурсу. Ми ж вирішили поборотись за більше і отримали вражаючий результат, адже зможемо реалізувати ще 6 важливих для міста проєктів!", – розповідає заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Конкурсною комісією було підтримано такі мікропроєкти:

1. Придбання будиночків для ярмаркової торгівлі
Станом на сьогоднішній день в час святкових заходів та ярмарок, місто орендує такі будиночки. Тепер матиме власні, які в подальшому зможе здавати в оренду. Механізм здачі ярмаркових будиночків буде визначений та затверджений радою окремим положенням.

2. Капітальний ремонт приміщення спортивного клубу “Антей”
В СК «Антей» тренується та виховується чимало дрогобичан. Проєкт спрямований підтримати молодіжну організацію та облаштувати достойні умови для занять спортом.

3. Благоустрій території скверу “Садиба Коссаків”
Проєкт передбачає благоустрій території та облаштування пам’ятного скверу Коссаків – одного з найвідоміших дрогобицьких родів.

4. Капітальний ремонт вулиці Йосипа Сліпого
З проханням відремонтувати вулицю звернулись її мешканці, які проявили ініціативу та готовність долучатись до позитивних змін.

5. Заміна вікон в Народному домі ім. Івана Франка
В Народному домі проводяться важливі культурні заходи. Тут займаються та виступають діти, розвиваючи свої таланти. Заміна вікон Народного дому дозволить суттєво утеплити приміщення та економити на опаленні.

Згадані мікропроекти передбачають співфінансування – 50% від вартості – це кошти Львівської обласної ради, 25% – кошти Дрогобицької міської ради та 25% – внесок громади або спонсорські кошти.

Окрім цих проектів Дрогобич цьогоріч зумів отримати підтримку регіонального (так званого середнього) проекту. Це – проект реставрації Вілли Б’янка. Його вартість становить 5 мільйонів 50 тисяч гривень, з яких фінансування розділене порівну 50% – кошти Львівської обласної ради та 50% – кошти місцевого бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ