Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі розпочали реконструкцію радіальних відстійників на очисних спорудах

У Дрогобичі розпочали реконструкцію радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото Львівська ОВА

В області реалізують природоохоронний проєкт «Реконструкція радіальних відстійників на районних каналізаційних очисних спорудах м. Дрогобича», розташованих в с. Раневичі Дрогобицького району, Львівської області.

Відстійники за довгі роки експлуатації більше неможливо використовувати. Проєкт має забезпечити процес стабільного глибокого біологічного очищення побутових стоків продуктивністю 64 тис.м3/добу, підвищити якість очищення стічних вод перед їх скидом у р. Тисмениця.

Відповідно до проєкту, тут мають провести реконструкцію двох первинних радіальних відстійників резервної лінії очищення районних каналізаційних очисних споруд, замінити технологічне обладнання металоконструкцій (фем), замінити насосне обладнання, трубопроводи, силове електричне обладнання в приміщенні каналізаційної насосної станції.

Загальна кошторисна вартість будівельних робіт складає 22,5 млн гривень. Загалом у цьому році заплановано виконати роботи на суму 13,2 млн гривень, з них: кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища - 7,9 млн гривень та місцевого бюджету - 5,3 млн гривень.

 «Очисні споруди міста Дрогобича приймають стічні води з міст Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та 13 навколишніх сіл – це близько 100 тисяч осіб. Заплановані роботи є першочерговими для забезпечення належної якості очищення стічних вод. Головним завданням впровадження таких проєктів є припинення забруднення водних об’єктів. В такому випадку буде припинено забруднення річки Тисмениці, яка належати до басейну річки Дністер», - зазначає т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ