Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі відкрили оновлені казарми для патрульної роти Нацгвардії

Сьогодні, 21 вересня, у Дрогобичі відбулося відкриття оновленої казарми військової частини 3002, в якій дислокується патрульна рота 2 Галицької бригади Національної гвардії України. Захід приурочили до 930-ї річниці Дрогобича, який відзначають у місті цими днями.
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

З цієї нагоди вранці на Площі Ринок виступив Ансамбль пісні та танцю Національної гвардії України, а на вулиці Данила Галицького представили військову техніку нацгвардійців.

Зокрема, охочі могли побачити бронеавтомобільну техніку типу “Спартан”, “Козак” з підвищеною прохідною стійкістю, запасом ходу, антимінним захистом, а також сучасним стрілковим оснащенням та електронним автоматизованим обладнанням. За словами організаторів, техніка зроблена в Україні, українськими виробниками та прийнята в бойову експлуатацію в підрозділи Національної гвардії України. Окрім цього, ця військова техніка використовується для виконання службово-бойових завдань в складі сил спеціального призначення ООС на Сході України.

Нагадаємо, Дрогобицька патрульна рота розпочала охорону громадського порядку у місті Дрогобичі в червні 2021 року.

Її завдання: охорона громадського порядку, взаємодія з працівниками Національної поліції з метою протидії вуличній злочинності, реагування на протиправні дії, забезпечення миру та спокою мешканців та гостей міста.
Створення такого підрозділу було ініційовано владою міста Дрогобича. Нацгвардійці несуть службу з охорони громадського порядку спільно з працівниками поліції та у складі самостійних піших патрулів 5 днів на тиждень.

Відновлення підрозділу Нацгвардії у Дрогобичі розпочалось у 2018 році. Тоді була розроблена Програма поліпшення матеріально-технічного забезпечення військової частини 3002 Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії в місті Дрогобичі. Спільне фінансування здійснюється з бюджетів кількох міст.

Загалом планують виділити приблизно 5 мільйонів гривень, вже витратили 1,5 мільйона. За ці кошти капітально відремонтували приміщень казарм, які перебувають на території військового містечка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ