Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі затвердили порядок роботи літніх майданчиків. Що відомо

У Дрогобичі розробили Положення «Про тимчасовий порядок користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності міст Дрогобича та Стебника під розміщення відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства». Про це повідомили 17 липня у пресслужбі Дрогобицької міської ради.
Фото: Дрогобицька міська рада

Як повідомили в управлінні інвестицій та економічного розвитку, – Положення розробили з метою врегулювання питання щодо розміщення відкритих літніх майданчиків у Дрогобичі та Стебнику, для здійснення підприємницької діяльності, оскільки на даний час на державному рівні відсутні чинні нормативно-правові акти, які б регулювали відносини у вказаній сфері.

У Положенні чітко визначили поняття «елемент благоустрою» та «відкритий літній майданчик», прописали порядок розміщення об'єкта на елементах благоустрою та порядок розрахунку за право користування елементом благоустрою.

Введення в дію вказаного нормативного акту дозволить:

  • організувати прозору і чітку взаємодію між суб’єктами господарювання, громадянами та Дрогобицькою міською радою;
  • запровадити єдиний порядок передачі в користування на умовах оренди елементів благоустрою під розміщення відкритих літніх майданчиків;
  • створити систему контролю за процесом розміщення відкритих літніх майданчиків на елементах благоустрою;
  • отримувати додаткові надходження до бюджету Дрогобицької міської ради та використовувати їх для утримання і ремонту елементів благоустрою.

Вартість розміщення тимчасового літнього майданчика нараховуватиметься з розрахунку 67 гривень за метр квадратний площі та з урахуванням коефіцієнта зональності.

Аналіз регуляторного впливу розробленого проєкту рішення розпочався в п’ятницю, 14 липня, та триватиме протягом місяця. Після дотримання всіх процедур, проєкт рішення буде винесено на чергову сесію міської ради.

Після вступу в дію Положення, – всі суб’єкти господарювання, які мають наявні майданчики, чи планують встановити тимчасові літні майданчики біля своїх закладів, зобов’язані звернутись до органу місцевого самоврядування з метою укладення договору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ