Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі звели модульний двоповерховий будинок для вимушених переселенців

У Дрогобичі готують до здачі в експлуатацію 12-квартирний будинок для ВПО. Це модульно-каркасний швидкозбірний будинок, на спорудження якого витратили 24 мільйони гривень.

Фінансово сюди долучалися як кошти державного, обласного та міського бюджетів, так і благодійників.

У вівторок, 19 вересня, начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк та перший заступник Роман Шлярп оглянули хід завершення робіт зі спорудження модульного будинку.

«Тут є 4 однокімнатних та 8 двокімнатних квартир, які можуть вмістити 80 осіб. Наразі всі комунікації підключені, ремонтні роботи на завершенні. Найближчим часом нові мешканці зможуть отримати ключі від нових домівок. Це перше житло такого типу для евакуйованих із більш небезпечних територій нашої
країни у Дрогобицькому районі. Будівельна компанія дає гарантію на такі модульні будинки 20 років.

Цю зиму 12 сімей з числа переселенців зможуть зустріти у нових затишних домівках. Бо війна триває, новим мешканцям нашого району поки немає куди повертатися, тому всі разом та за підтримки міжнародних партнерів дбаємо про гідні умови проживання для наших земляків, які покинули свої домівки, тікаючи з-під обстрілів», - зазначив начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк.

Це житло є тимчасовим, критерії першочерговості надання житла для вимушено перемішаних осіб визначають у Департаменті міського господарства спільно з соціальними службами міста Дрогобич.

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді», яка з початку повномасштабного вторгнення допомагає постраждалим від війни українцям, вже скерувала сюди речі першої необхідності. Йдеться про ліжка, матраци та побутову техніку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ