Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобицькій громаді перейменували ще 5 вулиць

Сесія Дрогобицької міської ради беззаперечно підтримала перейменування ще п’яти вулиць у селах Дрогобицької громади. Мова йде про топоніми «Миру» і «Перемоги».
Фото: Дрогобицька міська рада

Відповідне рішення було прийняте вчора, 22 лютого, під час чергового засідання сесії, на основі рекомендацій комісії з питань дерусифікації та перейменування і присвоєння назв вулицям, провулкам, паркам, скверам у межах Дрогобицької міської територіальної громади. Проєкт рішення на сесії доповів голова профільної депутатської комісії Роман Грицай.

Відтак сесією було прийнято рішення про перейменування наступних вулиць:

  • вулицю Миру у селі Болехівці – на вулицю Героїв України,
  • вулицю Миру у селі Добрівляни – на вулицю Героїв України,
  • вулицю Миру у селі Дережичі на вулицю Захисників України,
  • вулицю Перемоги у селі Старе село на вулицю Шептицького Андрея,
  • вулицю Перемоги у селі Селець на вулицю Галицького Стрілецтва.

Нагадуємо, що всі рішення приймаються на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Пропозиції назв напрацьовує комісія, з залученням думок краєзнавців та істориків та шляхом проведення обговорень з мешканцями.

На черзі – перейменування ще п’яти вулиць «Миру» та «Перемоги» в селах громади. Комісія напрацювала пропозиції нових назв вулиць, а старости ще раз обговорять їх з мешканцями.

Відповідно до наданих ЛОВА роз’яснень, топоніми «Мир» та «Перемога» використовувались для радянської пропаганди. Такі назви вулиць є маркерами ворожої ідеології, яка з метою виправдання експансивної політики підкорення, спекулювала такими поняттями як: «дружба», «дружба народів», «возз’єднання», «мир», а також видавала підкорення за спільну «перемогу» у «великій вітчизняній війні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ