Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобицькій громаді вирощуватимуть енергетичну вербу

У Дрогобицькій громаді вирощуватимуть енергетичну вербу. Цю культуру надалі використовуватимуть як біопаливо для котелень, що дозволить здешевити вартість виробництва гігакалорії тепла в порівнянні з природним газом. Про це повідомили у Дрогобицькій міській раді.
Фото: Дрогобицька міська рада

Відповідне рішення було задеклароване в ході підписаного Меморандуму про співпрацю між КП «Дрогобичтеплоенерго» та Фермерським господарством «Тарком».

Як стверджують в ФГ «Тарком» – енергетична верба є невибагливим видом деревини, який легко розмножується та не потребує особливого догляду. Відтак для її вирощування зможуть використовувати земельні ділянки, які є непридатними для посадки сільськогосподарських культур.

Її вирощування принесе низку переваг громаді. Зокрема, допоможе:

– привести до ладу земельні площі, які є непридатними до вирощування агрокультур;

– зменшити надлишкове обводнення земель сільськогосподарського призначення;

– підвищити насиченість повітря киснем;

– зменшити залежність від газопостачання шляхом використання відновлювального палива;

– створити нові робочі місця;

– зменшити вартість гігакалорії для споживачів теплової енергії КП «Дрогобичтеплоенерго».

Підписання вказаного Меморандуму є першим кроком до забезпечення відновлюваним біопаливом котелень КП «Дрогобичтеплоенерго», які підприємство реконструює та встановлює тут твердопаливні котли. Перехід на відновлювальне біопаливо дозволить скоротити споживання природного газу у Дрогобицькій громаді, а при налагодженні власного виробництва тріски з енергетичних культур дозволить надалі зменшити тариф на теплопостачання для абонентів КП «Дрогобичтеплоенерго» та покращити якість надання послуги споживачам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ