Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У дрогобицькому ВПУ № 19 капітально відремонтують частину кабінетів та оновлять обладнання

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, вартість проєкту EU4Skills у ВПУ №19 Дрогобича становить 650 тисяч євро. Ремонт у будівлі розпочали два тижні тому.

У липні 2021 року Львівська ОВА, ВПУ №19 Дрогобича та Український фонд соціальних інвестицій підписали меморандум про співпрацю для реалізації проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні», який є компонентом масштабної Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для Сучасної України».

Проєкт передбачає капітальний ремонт п’яти класів, де проводять навчання з професій «Оператор програмного забезпечення», включно з коридором та санвузлами (у приміщенні за адресою вул. Грушевського, 59) та п’яти класів і кабінету теоретичного навчання з професій «Перукар», «Манікюрник» і «Візажист» (за адресою вул. Винниченка, 9). Також у межах проєкту планують закупити обладнання, необхідне для навчання – умеблювання, нові комп’ютери, освітлення, дзеркала, техніку та засоби для манікюру і візажу.

Вартість проєкту EU4Skills у ВПУ №19 Дрогобича становить 650 тисяч євро. Ці кошти акумулює Український фонд соціальних інвестицій від закордонних спонсорів – країн ЄС. Засновником фонду є Кабінет Міністрів України. Ще одним учасником проєкту є Вище професійне училище №34 Стрия.

«Метою проєкту EU4Skills є створення сучасної інфраструктури професійно-технічної освіти, що дозволить покращити якість навчання за професіями, які зараз затребувані на українському ринку праці, а також підвищить привабливість навчального закладу серед вступників. Розвиток професійно-технічної освіти – один із наших ключових пріоритетів, адже зараз області дуже потрібні кваліфіковані фахівці, яких випускають заклади. 

Вище професійне училище №19 Дрогобича – один із тих закладів профтехосвіти Львівщини, де навчається найбільше учнів (зараз – близько 1000). Тож за погодженням з департаментом освіти і науки обласної адміністрації саме цей заклад обрали одним із учасників проєкту EU4Skills.

Окрім дрогобицького ВПУ, учасником проєкту є також вище професійне училище №34 Стрия. Загальна сума коштів, передбачених для реалізації проєкту у двох училищах, становить 2 мільйони євро», – зазначив Максим Козицький.

Ремонт у ВПУ Дрогобича розпочали два тижні тому і мають завершити до березня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ