Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

У двох громадах Львівщини працюють мобільні медичні бригади

З березня планується збільшити кількість бригад до семи – по одній для кожного району.
Фото ілюстративне: Мінреінтеграції

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Львівської ОВА. 

На Львівщині з середини грудня минулого року почали роботу дві мобільні медичні бригади, які створили у межах Меморандуму про співпрацю між департаментом охорони здоров’я ЛОВА та Львівською обласною організацією «Товариство Червоного Хреста».

Щоденно бригади здійснюють виїзди у населені пункти Яворівського району (Мостиська територіальна громада) та Львівського району (Давидівська територіальна громада). До складу бригад входять лікарі медзакладів Львівщини, а логістику та забезпечення автомобілів організувала ЛОО «Товариство Червоного Хреста».

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис, бригади надають медичну, соціальну та психологічну допомогу мешканцям віддалених районів та внутрішньо переміщеним особам.

«Діяльність мобільних медичних бригад є підтримкою для закладів первинної медико-санітарної допомоги в забезпеченні доступності медичної допомоги вразливим верствам населення, особам, що постраждали від воєнних дій і мають утруднений доступ до діагностики і лікування хвороб загальнотерапевтичного профілю, в першу чергу, неінфекційних захворювань», — зазначив Орест Чемерис.

Координатором проєкту з роботи мобільних медичних бригад є Львівський обласний центр громадського здоров’я.

Як наголошує директорка центру Мар’яна Служинська, багато людей нині, окрім медичної допомоги, також потребують психологічної підтримки.

«Доволі часто у внутрішньо переміщених осіб, як і у постійних мешканців Львівської області, спостерігається загострення хронічних захворювань на фоні стресу. Утрудненим є також контакт з сімейними лікарями та вузькими спеціалістами, до яких пацієнти звикли звертатися до війни. Саме тому діяльність мобільних медичних бригад в області є вкрай актуальною», — додала Мар’яна Служинська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ