Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Канаді надали дозвіл на будувництво космодрому для українських ракет

Компанія Maritime Launch Services (MLS) отримала дозвіл від Міністерства охорони навколишнього середовища Нової Шотландії на подальші кроки щодо будівництва космодрому для українських ракет Циклон-4М.

Як повідомляє  Громадське з посиланням на Space.com.ua, тепер компанія повинна отримати дозвіл на оренду землі.

Наразі для MLS дозвіл на будівництво є найважливішою віхою на сьогодні, негативне рішення означало б кінець проекту.

Президент і виконавчий директор MLS Стів Матьє заявив, що «сьогоднішнє рішення міністра Вілсона підтверджує зобов’язання MLS будувати і керувати космодромом Нової Шотландії згідно з екологічними та безпековими вимогами. Ще раз ми дякуємо громаді за її величезну підтримку цієї ініціативи».

Також Матьє наголосив, що він очікує зробити найближчим часом оголошення у зв’язку з фінансуванням. Наявність дозволу була найважливішою складовою для отримання фінансування. Матьє також повідомив, що нещодавно здійснив поїздку в Україну, щоб побачити, як український виробник ракет ВО ПМЗ просунувся з будівництвом початкових компонентів для ракети Циклон-4M. Також з ним в цьому візиті був ключовий потенційний інвестор.

Зокрема, Матьє повідомив, що «він був вражений» прогресом ВО ПМЗ, відзначив нове виробниче обладнання, включаючи 3D-принтери, які зараз використовуються для побудови деяких компонентів.

Крім того, MLS провела перемовини з більше ніж одним виробником великих супутникових угрупувань щодо використання космічного порту для запуску супутників. Водночас, деталі цих перемовин Матьє не коментує.

Maritime Launch Services — це стартап, заснований в Галіфаксі, який планує побудувати космічний порт в Новій Шотландії для запуску супутників. Компанія планує спочатку використовувати українську ракету-носій Циклон-4М, розроблену та побудовану українськими підприємствами КБ Південне та ВО ПМЗ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ