Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Коломиї продають унікальний ринок вишиванки

У Коломиї, що в Івано-Франківській області, продають унікальний нічний ринок вишиванки.

Про це на Фейсбуці новинна компанія Крейда.

"Сьогодні Україна святкує день вишиванки. У нашому місті є ринок, який можна назвати «амбасадором» усього вишиваного одягу. Сюди приїжджають звідусіль.

А почалося все приблизно 10 років тому. Тоді вперше біля ринку «Колос» на вулиці Василя Атаманюка з'явились перші продавці з вишиванками...

Ринок вишиванок працює раз на тиждень — з 2-ї ночі до 10-11 ранку. Саме тому його прозвали нічним. Техніки виконання вишиванок, які можна тут зустріти - різноманітні. Тут ви можете знайти ручну чи машинну вишивку, гладдю, хрестиком,бісером і т.д. Також розбігаються очі й від наявного асортименту: плаття, сорочки, рушники, скатертини та ще багато різного.

Зараз планується продаж ринку. Власник каже, що продають як цілий ринок, так і розглядають продаж частинами.

“На мій погляд вишиванка - це код української нації. Це той унікальний символ без якого наша нація не була б повноцінною. Нічний ринок вишиванок в Коломиї неймовірно популяризує цей символ і до того ж робить Коломию туристичною. Тому навіть, якщо продаж відбудеться я не думаю, що люди дозволять там щось змінити” - каже вишивальниця Христина Мосорук.

Знаходиться Нічний ринок на вулиці Василя Атаманюка. Працює він щочетверга і охоче чекає всіх любителів українського національного одягу", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ