Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У квітні Нацполіція проведе місячник добровільної здачі зброї

З 1 по 30 квітня 2017 року Національна поліція України проводитиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів з метою виведення зазначених предметів і матеріалів з незаконного обігу, - департамент превентивної діяльності Національної поліції України.

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами ст. 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

Крім того, якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Щодо отримання більш детальної інформації просимо звертатися до територіальних органів головних управлінь Національної поліції чи дільничних офіцерів поліції в місцях вашого проживання або тимчасового перебування.

Пам’ятайте! Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які, на жаль, почастішали і трапляються як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми дітьми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ