Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Києві через обстріл окупантів загинула російська журналістка

У Києві під час російського ракетного обстрілу загинула російська журналістка The Insider Оксана Бауліна.

Про це пише УП з посиланням на видання The Insider.

"Бауліна загинула під обстрілом у Києві під час виконання редакційного завдання. Вона знімала руйнування після обстрілу російськими військами Подільського району столиці та потрапила під новий ракетний обстріл.

З нею загинув ще один цивільний, двоє людей, які її супроводжували, поранені і госпіталізовані", - сказано у повідомленні.

До приходу в The Insider Бауліна працювала у "Фонді боротьби з корупцією".

Після внесення організації до екстремістського списку вона була змушена виїхати з Росії.

Як кореспондента вона поїхала в Україну, де встигла зробити кілька репортажів зі Львова та Києва.

"Ми продовжимо висвітлювати війну в Україні, зокрема й такі військові злочини Росії, як обстріли житлових районів, де гинуть мирні жителі та журналісти".

Від початку війни в Україні російські окупанти вбили кількох журналістів: під Ірпенем убитий на блокпосту відеожурналіст Брент Рено, журналіст Віктор Дудар загинув під час бойових дій під Миколаєвом, телеоператор Live Євген Сакун загинув під час ракетного обстрілу в Києві.

Також загинув в Україні фотожурналіст та оператор Fox News П'єр Закжевський, разом із ним загинула українка, фіксерка Олександра Кувшинова.

Крім того, росіяни брали у полон кількох представників ЗМІ: Вікторію Рощину журналістку hromadske, каховського журналіста Олега Батуріна. Їх уже відпустили з полону. Батуріна катували протягом восьми днів. Рощину змусили записати компліментарне відео для російських силовиків.

Під Києвом на лінії фронту також зник відомий фотожурналіст Максим Левін – востаннє він виходив на зв'язок 13 березня у Вишгородському районі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ