Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Києві декомунізували завод «Ленінська кузня»

Відтепер завод носитиме назву «Завод «Кузня на Рибальському» - повідомляє Український тиждень

Київське підприємство ПАТ «Завод «Ленінська Кузня» перейменували на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському». Таке рішення ухвалили на зборах акціонерів 30 березня, повідомляє у п'ятницю прес-служба заводу.

«На річних загальних зборах акціонерів публічного акціонерного товариства «Завод «Ленінська Кузня», які відбулися 30.03.2017 року, акціонерами Товариства було ухвалено рішення про зміну найменування Товариства з ПАТ «Завод «Ленінська Кузня» на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що даний судноремонтний завод є одним з найстаріших підприємств Києва. Кінцевим бенефіціаром підприємства є президент України Петро Порошенко, а також Ігор Кононенко.

Нагадаємо, у квітня 2016 року «Ленінська кузня» оголосила конкурс на нову назву через декомунізацію. Усі охочі могли надсилати свої пропозиції нової назви на електронну адресу підприємства.

Як повідомлялося, закон про заборону комуністичної ідеології в Україні набув чинності 21 травня 2015 року.

Суднозавод «Ленінська кузня» приватизували в 1995 році. Основним акціонером компанії виступає ПАТ «Недиверсифікований корпоративний інвестфонд» Прайм Ессетс Капітал (раніше - «Фонд «Петра Порошенка», Київ).

Український тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ