Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві демонтували памʼятник на честь дружби Києва та Москви

У Києві демонтували памʼятний знак на честь дружби міст Києва та Москви, який встановили у 2001 році у сквері на вулиці Маршала Якубовського в Голосіївському районі.
фото - пресслужба КМР

Про це в понеділок, 6 вересня, повідомили у пресслужбі Київської міської ради.

Зокрема депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова зазначила:

«Цього шматка граніту в Києві вже немає. І це наша з вами перемога. Наразі пам‘ятник зберігається в Голосіївській РДА та має стати експонатом майбутнього музею тоталітаризму».

У липні 2021 року Київська міська рада через численні звернення мешканців столиці ухвалила рішення демонтувати монумент.

Нагадаємо, що пам’ятник на честь дружби Києва та Москви було встановлено у серпні 2001 року. Тоді Голосіївський район називався Московським. У 2015 році активісти розмалювали монумент у синьо-жовті кольори. У липні 2021 року Київська міська рада через численні звернення мешканців столиці прийняла рішення про демонтаж монумента.

«Держава-агресор загрожує збереженню суверенітету України, всупереч мирним угодам. У результаті пам’ятні знаки на честь дружби втратили свій сенс і викликають значний суспільний резонанс», — заявив тоді заступник міського голови — секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ