Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві обговорили проблеми реалізації проекту «Велика українська енциклопедія»

1/2
29 листопада відбулась нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка з питань підготовки сучасного довідкового онлайн-сервісу і водночас багатотомного видання «Велика українська енциклопедія». Про це повідомили у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України.

У нараді взяли участь представники державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво», Державної архівної служби, Національної академії наук України, Держкомтелерадіо, Міністерства інформаційної політики, Міністерства фінансів, Міністерства освіти і науки, Міністерства молоді та спорту, Київської міської державної аміністрації.

Директор державної наукової установи «Енциклопедичне видавництво» Алла Киридон повідомила про хід реалізації проекту «Велика українська енциклопедія», поінформувала про проблеми у підготовці друкованого видання і електронного довідкового ресурсу на базі енциклопедії - «ВУЕ».

Учасники обговорили організаційні та нормативно-правові механізми розв’язання порушених питань, можливостей збільшення фінансування, активізацію співпраці «Енциклопедичного видавництва» з Національною академією наук, Міністерством молоді та спорту, розглянули питання оцифрування архівів для мультимедійної версії енциклопедії, інформаційної підтримки проекту.

За результатами наради напрацьовано відповідне протокольне рішення.

Довідково:

Велика українська енциклопедія – перша в незалежній Україні універсальна національна енциклопедія, видання якої готує державна наукова установа «Енциклопедичне видавництво». 2016 року вийшов друком перший том енциклопедії на літеру «А-Акц». Готуються одночасно два варіанти енциклопедії: друкований багатотомний і електронний мультимедійний сервіс.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ