Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Києві проходить форум активної молоді “Державотворець в дії”

29 травня з Форуму “Державотворець в дії” розпочалась цьогорічна програма особистісного та професійного розвитку молоді “Державотворець”.

150 молодих людей з усієї України зібралися в Києві, щоб стати учасниками дискусій  та робочих сесій, присвячених лідерству в трьох сферах. А саме - державному управлінні, корпоративному та громадському секторах.

Під час відкриття форуму із вітальними словами виступили член Офісу демократичного урядування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Гарт Вілліс, міжнародний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні з розвитку молоді Ерве Морен та керівник громадської організації “Українська академія лідерства” Роман Тичківський.

Спікери поділилися власними шляхами в громадському секторі та особистісному розвитку.

Гарт Вілліс звернув увагу на значення боротьби із корупцією та наголосив: “Усі ви вірите в Україну, в її краще майбутнє”.

Ерве Морен виділив загальні виклики, що чекають учасників програми “Державотворець” та всіх молодих людей на планеті.  Серед найголовніших - проблема зайнятості. Він також акцентував на важливості навчання протягом усього життя та активного залучення до громадського життя.

Роман Тичківський зауважив, що вже є конкретні результати програми минулого року, та відзначив бажання молоді брати відповідальність за те, що відбувається тут і зараз.

Під час Форуму розглядатимуться такі питання, як творення політики змін, сприяння громадського руху державотворенню, побудова системи взаємної відповідальності між органами влади та громадянами.

Проходитимуть також робочі сесії “Участь майбутніх лідерів у протидії корупції”, “Парламент як місце служіння державі та народові”, “Бізнес, який творить себе, творить своє місто та свою державу” тощо.

Нагадаємо, програма "Державотворець" ініційована Міністерством молоді та спорту України та Українською академією лідерства і реалізується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України, проекту USAID "Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні "ВзаємоДія" (SACCI), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Вона спрямована на особистісний та професійний розвиток молоді в Україні, формування відповідального лідерства та підвищення рівня громадянської активності молодих людей.

Національний етап цьогорічної програми відбуватиметься з 29 травня по 7 червня. Він складатиметься з трьох основних складових: освітньої, формаційної та практичної, під час якої відбудуться ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних компаній та громадських об’єднань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ